
Innebandy
Parainnebandy är ett samlingsnamn för de spelformer av innebandy som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. De tre olika spelformerna är rullstolsinnebandy och elinnebandy som riktar sig till personer med rörelsenedsättning samt stående innebandy som riktar sig till personer med intellektuell- eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. På Parasportskolan kan du hitta din spelform och träna på träningskorten som är förberedande övningar som stärker dig som innebandyspelare.
Det här är innebandy
Parainnebandy omfattar tre spelformer anpassade för personer med funktionsnedsättning: rullstolsinnebandy, elinnebandy och stående innebandy. Alla tre spelformer erbjuder flexibilitet för både nybörjare och erfarna spelare och du kan se mer om det i klippet här nedanför från Svenska Innebandyförbundet.
Bild Parasport Sverige
Stående innebandy
Stående innebandy är anpassad för personer med intellektuella eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och spelas på både fullstor och mindre plan. Spelplanens utformning skapar flexibilitet så fler kan delta. På Parasportskolan kan även du med fysisk funktionsnedsättning vara med!
Bild Parasport Sverige
Elinnebandy
Elinnebandy är en snabb och teknisk lagsport för personer med omfattande rörelsenedsättning. Spelarna använder eldrivna stolar med en joystick och en t-stick för att styra spelet.
Rullstolsinnebandy
Rullstolsinnebandy riktar sig till personer med rörelsenedsättning och spelas likt traditionell innebandy, men med spelarna i rullstol.
Bild: Parasport Sverige
Innebandy på Parasportskolan
Innebandy på Parasportskolan kan spelas i klassisk form som i match där det är två lag som möter varandra, eller så kan man träna på träningskort som tagits fram för att utveckla dig själv inom dem olika innebandy formerna.

Träningskort
Ett träningskort för innebandyn är ”Vinkla ärtpåse”. Detta träningskort är mest inriktat till deltagare som har en rörelsenedsättning och spelar elinnebandy där du behöver träna på snabba rörelser med huvudet.